SCCM OSD BOOT ISSUE HP ILO

SCCM OSD Intermittent issue with HP ILO, mounting
remote
ISO.


 


This error seems to occur quite frequently when using SCCM with HP ML350 with ILO 2.

From the logs below, it would appear that winpe checks for the existance of the CDROM containing the SCCM build media before all virtual drivers have been completley loaded.


The diskpart clearly shows that there is two removable devices D and E, E being the virtual iso mounted through the ILO interface and the drive with the SCCM disk in it. However the logs from sccm below show it fails because it only looks in D:\ for SCCM media, presumably because the virtual cdrom hasn’t been loaded yet. If i press F8 to load CMD prompt then launch x:\sms\bin\x64\tsbootshell.exe it goes through fine every time and when viewing the smsts.log in this scenario shows searching for SCCM media in D and E drives (see logs below).


Microsoft
DiskPart version 6.1.7600

Copyright
(C) 1999-2008 Microsoft Corporation.

On
computer: MINWINPC

 DISKPART>
list volume

   Volume
###  Ltr  Label        Fs     Type        Size     Status     Info

 
———-  —  ———–  —–  ———-  ——-  ——— 
——–

  Volume
0     D                       DVD-ROM         0 B  No Media

  Volume
1     E   SCCM         CDFS   CD-ROM       196 MB  Healthy

 


SMSTS.log

<![LOG[Checking
for
"D:\SOURCES\BOOT.WIM"]LOG]!><time="10:48:10.336+000"
date="01-19-2010"
component="TSBootShell"
context="" type="0" thread="828"
file="configpath.cpp:107">

<![LOG[Failed
to
find the configuration path.

The
system cannot find the file specified. (Error: 80070002; Source:
Windows)]LOG]!><time="10:48:10.352+000"
date="01-19-2010" component="TSBootShell"
context="" type="3" thread="828"
file="bootshell.cpp:550">

<![LOG[Execution
failed
with error 80070002.]LOG]!><time="10:48:10.352+000"
date="01-19-2010" component="TSBootShell" context=""
type="3" thread="828"
file="bootshell.cpp:634">

 

Pressed
F8 to launch CMD prompt then ran x:\sms\bin\x64\tsbootshell.exe


 SMSTS.log

<![LOG[Checking
for
"D:\SOURCES\BOOT.WIM"]LOG]!><time="10:50:34.980+000"
date="01-19-2010"
component="TSBootShell"
context="" type="0" thread="1084"
file="configpath.cpp:107">

<![LOG[Checking
for
"E:\SOURCES\BOOT.WIM"]LOG]!><time="10:50:34.980+000"
date="01-19-2010"
component="TSBootShell"
context="" type="0" thread="1084"
file="configpath.cpp:107">

<![LOG[Found
E:\SOURCES\BOOT.WIM]LOG]!><time="10:50:36.431+000"
date="01-19-2010"
component="TSBootShell"
context="" type="0" thread="1084"
file="configpath.cpp:116">

<![LOG[Found
config
path E:\]LOG]!><time="10:50:36.431+000"
date="01-19-2010" component="TSBootShell"
context="" type="1" thread="1084"
file="bootshell.cpp:553">

<![LOG[Booting
from
removable media, not restoring bootloaders on hard
drive]LOG]!><time="10:50:36.431+000"
date="01-19-2010" component="TSBootShell"
context="" type="1" thread="1084"
file="bootshell.cpp:564">

Advertisements
This entry was posted in Computers and Internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s